Beneficiile jocurilor de cooperare, văzute prin ochii specialiștilor

Spre deosebire de jocurile competitive, unde fiecare jucător este pe cont propriu, jocurile de cooperare introduc ideea de muncă în echipă și victorie colectivă. În contextul unui joc de cooperare, o mulțime de calități ies la iveală. Astfel de jocuri sunt benefice atât pentru educația copilului, cât și pentru dezvoltarea abilității de comunicare.

Elinor Ostrom, câștigătoarea premiului Nobel în anul 2009, a impresionat prin munca depusă în scopul conceptului de cooperare. Ea a demonstrat că în foarte multe contexte culturale, societatea cooperează constant când vine vorba de resursele de care depind. Jocurile de cooperare Sunny Games introduc idei precum distribuirea resurselor și eficientizarea acestora. Astfel, jucătorii au ocazia de a contribui activ în folosul comunității create în jurul jocului. Jocurile de cooperare sunt un pas mare și distractiv spre cunoașterea legilor care guvernează felul în care se desfășoară o societate.

Perspectiva biologilor este un alt punct de vedere care explică beneficiile jocurilor de cooperare. Biologii afirmă că ideea de cooperare este un atribut mult mai bine împământenit în natura umană decât competiția. În timp ce competitivitatea limitează libertatea de exprimare, cooperarea induce spiritul de muncă în echipă și solidaritatea.

Jocurile de cooperare de la Sunny Games susțin ideea de solidaritate și implică gândirea unei strategii câștigătoare. Problemele, fie mici, fie mari, au mai multe șanse de rezolvare atunci când ne unim forțele. Fie că vorbim despre lumea fantastică a jocului sau despre lumea reală, cooperarea este un element esențial în combaterea problemelor legate de mediul înconjurător. Cu jocurile Sunny Games, copiilor le este introdus un scenariu distractiv care atinge subtil posibilele situații similare în care se vor afla în viitor.

Avantajele jocurilor de cooperare pot fi vizibile atât în viitorul apropiat cât și îndepărtat. Educația prin joacă este una dintre cele mai plăcute modalități de cunoaștere, prin care copiii se dezvoltă conștient dar și în subconștient, putând să observe calitățile dobândite prin viitoarea relaționare cu alți indivizi. Cu Sunny Games, totul este ușor și distractiv!

X